A dues Bandes: Simfonia de David Maslanka

Publicat el 06/03/2018

Aquest diumenge 11 de març, a les 18 hores, tindrà lloc un nou concert A dues Bandes amb la participació de la Banda de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i la Banda Municipal de Barcelona, en aquesta ocasió dirigides per José Rafael Pascual-Vilaplana.

Banda de l'ESMUC

Banda de l'ESMUC. Autor Carlos Gracia/ESMUC

En aquesta sisena experiència conjunta, la doble formació dedicarà el seu concert a una obra gegantina, la Simfonia núm. 8 de David Maslanka, estrenada fa 10 anys i que ara arriba per primer cop a Barcelona. El programa del concert també presenta dues obres del clàssic entre els clàssics, de la música per a banda: l’alcoià Amando Blanquer.

La Banda de l’ESMUC és una formació estable sorgida de la mateixa activitat acadèmica instrumental de l’Escola Superior de Música de Catalunya. La seva creació mostra el resultat de tot un procés que els estudiants aprofiten al màxim, conscients de l’oportunitat que se’ls brinda.

Amb el projecte A dues Bandes, s’uneix una formació professional en actiu i una orquestra d’estudiants que afavoreix el contacte, la participació i especialment que músics i joves estudiants intercanvien la seva experiència i il·lusió. Al llarg dels assajos, els estudiants que hi participen treballen amb els seus companys i amb el director de la Banda Municipal de Barcelona amb un ritme i unes dinàmiques professionals que conclouen en el seu concert final.

                                                    

Grans Conjunts

La Banda forma part dels Grans Conjunts de l’ESMUC, juntament amb l’Orquestra Simfònica, la Big Band, la Cobla o els diferents conjunts de Música Antiga, Flamenco o Tradicional. Durant el curs, les diferents formacions protagonitzen concerts oberts al públic per mostrar la tasca desenvolupada en l’àmbit docent i per oferir una experiència professional als seus joves integrants.

La iniciativa d’unir una formació professional i una orquestra d’estudiants també s’ha dut a terme amb èxit amb l’OBC, on músics professionals i joves estudiants intercanvien experiència i il·lusió.

Més informació:

Compra d’entrades