José Miguel Vizcaya

Vizcaya, José Miguel

Professor de cante flamenco

José Miguel Vizcaya es el professor titular de cante flamenco. Cantaor nascut a la Línea de la Concepción (Cádiz), compta amb una gran trajectoria consolidada. Com a cantaor de atrás ha treballat als grans tablaos flamencos de Barcelona: Tarantos, El Cordobés, el Carmen. Ha compartir ascenari amb artists com Cristina Hoyos, Sara Baras,La Chana,Belen Maya y Angelita Vargas. Com a cantaor solista ha compartit cartell amb artistes com Fosforito, José Mercé, el Pele, Juanito Valderrama, Maite Martin, Miguel Poveda, Enrique Morente, Estrella Morente, José Meneses, Agujetas, entre d'altres. Membre de la companyia de Teatre de Calixto Bieito en la producció del Festival Internacional d'Edimburg.

Com a compositor destaca el seu treball discogràfic Al compás del corazón i en treballs d'altres artistes com Duquende. Ha realitzat col.laboracions amb Albert Pla, Pi de la Serra, Chicuelo y Adrián Galia a l'enciclopedia audiovisual Paso a Paso: los Palos del Flamenco. Ha realizat gires per Europa, Asia i Amèrica.

Coma docent realitza tallers i conferències en solitari y en companyia de destacats flamencòlegs com José Luis Ortiz Nuevo, Angel Alvarez Caballero, Agustín Gómez o Manuel Rios Ruíz. Compagina la seva tasca docent a l'ESMUC amb els seus propis concerts.