Abel Tomàs

Violí

Abel Tormas Realp

Abel Tomàs Realp va néixer a Barcelona el 1980. Va començar a estudiar música amb el seu pare i el violí amb el seu tiet. Ha estat alumne de Zakhar Bron i de Serguei Fatkouline a la Escuela Superior de Música Reina Sofía i posteriorment de Víktor Tretjakov a la Hochschule für Musik Köln.

Com a solista ha actuat amb vàries orquestres, entre altres, l´Orquestra Simfònica de Barcelona, l´Orquestra simfònica del Vallès, l´Orquestra Simfònica d´Euskadi, l´Orquestra Simfònica de Tenerife i amb directors com James Judd, Junichi Hirokami, Victor Pablo Pérez, Carlo Rizzi, Rubén Gimeno i Zubin Mehta, entre altres. Ha realitzat nombrosos recitals de violí amb piano amb els pianistes Orly Shaham, Eldar Nebolsin, Kennedy Moretti i Hyo Sun Lim.

Als 16 anys entra a formar part del reconegut internacionalment Quartet Casals, conjunt de cambra amb el que manté una activitat artística molt intensa amb concerts a les millors sales europees i gires per Amèrica llatina, Estats Units i Japó. Des del 2004 el quartet grava exclusivament per Harmonia Mundi, segell amb el que ha realitzat nombroses gravacions.

Des del 2009, juntament amb el seu germà i la pianista Hyo-Sun Lim, Abel Tomàs es membre fundador del Ludwig Trio.

Al marge de la seva activitat concertística, Abel Tomàs imparteix classes de violí i música de cambra a l´Escola Superior de Música de Catalunya, a més de participar en varis cursos i classes magistrals tant a Europa com als Estats Units.