Salvador Sanchis Durá

Salvador Sanchis

Estudia en la Wiener Hochschule für Musik und Darstellende Kunst amb el professor Milan Turkovic on va col·laborar molt tempranament amb importants directors com Nicolas Hanoncurt , Vladimir Fedoseyev o Rafael Frühbeck de Burgos.

Guardonat amb el primer premi de Joventuts Musicals d'Espanya en la modalitat de vent-fusta en 1992, la qual cosa li va portar a realitzar una intensa labor de música de cambra a tota Europa des de molt jove col·laborant amb diferents agrupacions com ara el Quartet Ebène o el Wiener Welner Quartet. 

Per més de 20 anys va pertànyer al Quintet de vent Cuesta realitzant enregistraments i concerts per tot el món.

Com a solista ha actuat amb les orquestra de Cambra de Catalunya, Orquestra de València, Orquestra simfònica de la Galícia, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Wien University Orchestra, Macedonian Philarmonia, Cap Town Philharmonic, Simfònica de l'estat de Falcón entre d´altres.

Els seus enregistraments inclouen mes d'una vintena de discos amb la major part del repertori de quintet de vent, a més de diversos enregistraments com a solista en companyies discogràfiques com Bis Records, Ars Harmonica, Soniart, Auvi, La má de Guido….. ,també ha gravat per Sony, Decca, Auvidis,Deutsche Grammophon, acompanyant amb l'Orquestra dels Arts a artistes de la talla de Juan Diego Flórez, Gregory Kunde o Plácido Domingo i sota la batuta de grans directors com Zubin Mehta.

Respecte a la seva labor pedagògica, té editats diversos llibres d'exercicis de perfeccionament per a fagot, a més de tenir diverses composicions pròpies per a aquest instrument tant de música de cambra com a peces de solo-concert.

Va ser professor especialista en el conservatori superior de música d'Aragó, CSMA. Actualment és professor en l´Escola Superior de Música de Catalunya, Barcelona, i és convidat amb regularitat a impartir classes magistrals i recitals en importants institucions musicals d'Europa i America Llatina.

Va pertànyer a l'Orquestra Simfònica de Galícia i l'Orquestra de València, ocupant la plaça de solista en ambdues.

Va ser seleccionat en 2006 per el gran Mestre Lorin Mazel com a fagot solista de l'Orquestra CV del Palau dels Arts Reina Sofia de València, posició que ocupa actualment i on ha tocat amb directors com Zubin Mehta, Gianandrea Nosseda, Valery Guerguiev, Georges Prêtre, Placido Domingo.