Xavier Puig i Ortiz - Director

Xavier Puig

Nascut el 1973 a Cervera, on comença els seus estudis musicals per ampliar-los posteriorment al Conservatori Professional de Badalona. Paral·lelament s'inicia en la direcció coral amb els mestres Josep  Prats, Johan Duijck, Laszlo Heltay, Jordi Casas i Pierre Cao i posteriorment s'introdueix en la direcció orquestral amb el mestre Salvador Mas al Conservatori Superior de Barcelona i als Wiener Meisterkurs de Viena.

El 1999 és admès a la Universität für Musik und Darstelende Kunst de Viena, on durant 3 anys cursarà els estudis de direcció d’orquestra sota el mestratge de Leopold Hager.

El març de 2002 guanya el concurs per cobrir la plaça de Director Assistent de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España), que desenvoluparia fins el 2004.

El juliol de 2003 guanya el concurs per a la plaça de Director Assistent De l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), càrrec que desenvolupa fins el juliol de 2005. 

Ha estat director convidat per bona part de les orquestres espanyoles i manté un especial vinculació amb l’Orquestra de Girona, l’Orquestra Terrassa 48 o l’Orquestra Simfònica del Vallès, per a la qual dirigeix anualment la Gira de Setmana Santa. 

És director titular del Cor de Cambra de l'Auditori "Enric Granados" de Lleida i de la Coral Ginesta de Cervera, i director artístic del Festival de Pasqua de Cervera, que fundà el 2011, dedicat a la música clàssica catalana. És professor d'orquestra i direcció a l’Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya) i ha desenvolupat projectes amb nombroses orquestres de joves de tot el país.