Kai Gleusteen

 

Kai Gleusteen

Nascut a Canadà, ja des de molt jove té l’oportunitat d’estudiar amb els professors de violí de més renom del moment, entre els que es troben Nathan Milstein, Ivan Galamian, Josef Gingold, Dorothy Delay, Sandor Vegh y Zakhar Bron.

Amb disset anys rep el primer premi a la Commonwealth Concerto Competition a Brisbane (Australia) el Skene Award, al prestigiós Festival d’Aberdeen (Escòcia), es també en el mateix any que forma la seva primera orquestra de cambra: The Group of Twelve. Rep altres premis internacionals, com la International Soloist Auditions i el Concurs Internacional Carl Nielsen a Dinamarca.

Amb una ferma creença multidisciplinaria, Gleusteen estudia antropologia, geofísica i filosofía a la universitat de Michigan i violí sota la tutela de la violinista Camilla Wicks, que es converteix en una de les seves màximes inspiracions musicals.

L’any 2000 guanya la plaça de concertino de l’Orquestra simfonica del Gran Teatre del Liceu a Barcelona. Paral·lelament continua actuant con a solista en nombrosos recitals d’Europa i Amèrica del Nord. Es profesor de violí en la ESMUC des de 2003.