Albert Bover

Bover, Albert

Professor de piano jazz.

Nom i  assignatura. Albert BOVER Piano, Combo, Improvisació de Jazz

Categoria professional. Professor Titular

Càrrec Professor de Piano, Combos i Improvisacións de jazz 

Titulacions acadèmiques. Títol superior en l'especialitat d'intèrpret de piano jazz i música moderna (ESMUC)

Estudis de piano clàssic amb Albert Giménez y Ángel Soler. Estudis de jazz en Nova York en la New School amb Jackie Byard, Kenny Werner, Fred Hersch, seminaris de Quest, Jack Walrath, Bob Moses, Kenny Wheeler, Kenny Barron, Cedar Walton classes particulars amb Sophia Rosoff des de 2004, i amb  Ethan Iverson, Barry Harris, Sal Mosca, Ralph Alessi, Bruce Barth, Frank Kimbrough i Miles Okazaki.

Activitat concertística. Concerts y recitals en diversos festivals de jazz en Europa, Japó, Marroc, Argentina, Xile, Uruguai i Estats Units. 

Interessos i projectes d' investigació. El piano en el jazz, la enseñanza del piano, Metodologia de Abby Whitseide y Sophia Rosoff, enseñanza de la improvisación, del ritme, swing y groove.

Especialització interpretativa. Jazz i fusió.

Premis. Premi al millor pianista per l'AMMJ del 2002, Premi Altaveu pel disc Esmuc blues, Premi Juventud de la Asociación cultural de Música y Jazz de San Juan Evangelista de Madrid

Enregistraments. 1997 “Dúo” (Fresh Sound); 1998 Albert Bover Trio “Live In Jamboree” (Mas i Mas Records); 1999 “Old Bottle, New Wine” (Satchmo); 2001 “Esmuc Blues” (Satchmo); 2008 Albert Bover & Horacio Fumero “Caminhos Cruzados” (Karonte); 2012 “Bilbon Bizi-Bizian” (Moskito Records).Més de 30 enregistraments com a col·laborador.

 

Publicacions. Articles en El Periódico, revista Jaç, Butlletí de l'ESMUC digital

Altres mèrits. Masterclasses a Francia, Xile, Uruguai, Portugal  i  Espanya, Compositor i intèrpret de la Banda sonora de “Tren de sombras” (José Luis Guerín), director musical del programa “Paral·lel” en el Canal 33(1998-199) i en el Concurs de Composició de l’SGAE(,1993,1994), professor a la reunió internacional d'escoles de jazz de 1997 a Colònia, i moltes actuacions a programes de telvisió. Artista Steinway des de març del 2007. Professor en Taller de Músics(1986-1991), i Conservatori Superior del Liceu desde 2011.

Per a més  informació 

www.albertbover.com