80 documents nous a la Biblioteca... segur que n'hi ha algun que t'interessa!

Com cada mes, podreu trobar les novetats rebudes a l'expositor situat a l'entrada de la Biblioteca. Aquest mes destaquem:

  • Gurrelieder de Schoenberg en DVD
  • Brava Victoria!, el primer documental sobre Victòria dels Àngels
  • Media policy and music activity, un llibre de Krister Malm i Wallis Roger

Aquest mes destaquem:

Gurrelieder de Schoenberg en DVD

Enregistrament de vídeo que commemora el 25è aniversari de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). En el primer disc es pot veure el concert que va tenir lloc a L’Auditori de Barcelona el juny del 2008, i en el segon, un documental amb declaracions d’alguns dels seus protagonistes. També recull el testimoni de Nuria Schoenberg, la filla del compositor que va ser present a Barcelona durant el concert.
Gurrelieder

Brava Victoria!, el primer documental sobre Victòria dels Àngels

Aquest documental pren com a punt de partida les pel·lícules filmades per la soprano als anys 50 i 60. A més, també s’hi afegeixen testimonis dels seus companys d’escena, com el tenor Luigi Alva; el director Rafael Frühbeck de Burgos; els pianistes Manuel García Morante i Albert Guinovart; la filla del pianista Paul Berl, que va acompanyar l’artista en les seves gires; a més de crítics, companys de la lírica i admiradors.

El documental Brava, Victòria! ha estat produït per Cromosoma, en coproducció amb el programa Sense ficció de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, amb l’ajut de l’Institut Català d’Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya i amb les col·laboracions de la Fundació Victoria de los Ángeles i de la Fundació del Gran Teatre del Liceu.

La Biblioteca de l’ESMUC ha col·laborat amb l’equip de producció del documental Brava, Victòria!. Des de l’Escola s’ha facilitat l’accés dels realitzadors del documental al fons de partitures que la Fundació Victoria de los Ángeles té dipositat a la Biblioteca.

Victòria dels Àngels

Media policy and music activity, un llibre de Krister Malm i Wallis Roger

Com es fa la música i com es relaciona aquesta activitat amb les polítiques dels governs i de la indústria musical? Quina és la relació entre la música en viu i la música que escoltem a la ràdio, o en els vídeos musicals? Com ha afectat la revolució digital a la música? En aquest llibre Krister Malm i Wallis Roger ofereixen una base pràctica i un ampli marc teòric per a la comprensió dels mitjans de comunicació musicals.
Media policy and music activity