Begoña Alberdi

Begoña Alberdi

Polifacètica actriu-cantant amb una destacada carrera en el món de l'òpera i en el del teatre més rupturista i innovador.

Va començar el 1989 guanyant el Concurs Internacional de Cant Julián Gayarre de Pamplona, el Concurs Nacional Eugenio Marco, i dos anys consecutius, la Marató per Noves Veus organitzat per l'Orquestra de Cambra de Catalunya.

Va col·laborar durant anys amb el grup teatral Els Joglars (El Nacional, Ubu president) i treballant en muntatges creats per Carles Santos (Lisistrata) i Calixto Bieito (Tirant lo Blanc, Don Carlos - festival Grec i Passió - Teatre de Basilea). Temporades operístiques del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, del Teatre Real de Madrid, de l'Euskalduna de Bilbao o de l'Òpera d'Oviedo, Òpera Nacional de Seül, Opera de Berlín, de Frankfurt, Opera de Dublín etc. Gires de concerts per ciutats d'Alemanya, França i Corea i en els Festivals de Sagunt, Mèrida i Castell de Peralada. En la seva vessant més clàssica, actua a la Ciutat del Vaticà, dos anys consecutius, en el concert privat de Nadal del Papa a la Chiesa de Sant'Anna del Vaticà.

Té quatre treballs discogràfics i nombroses Òperes en DVD gravades al teatre del Liceu de Barcelona. Autora del llibre: Canto y técnica vocal, Planeta 2017