Anahit Simonian

Anahit Simonian

Compositora, pianista, realitzadora i pedagoga, nascuda a Armènia, actualment viu i treballa entre París i Barcelona.

Se situa sovint en una cruïlla d'estils, experimentant amb una fusió de música contemporània, jazz, i creacions sonores. Ha col·laborat amb diversos directors de cinema i artistes visuals com ara Bertrand Tavernier, Serge Avedikian, Isaki Lacuesta, Stefan Baumann i Mirabelle Kirkland en diferents projectes com escriptura de bandes sonores, creació d'òpera, teatre contemporani, instal·lacions ... i amb músics com Greg Cohen, Henri Texier, Manu Codjia, la majoria del temps en projectes multidisciplinaris.

En el seu treball pedagògic i recerca personal desenvolupa i experimenta els «Viatges Invisibles», tractant de trobar un equilibri entre el món interior i el món exterior, els jocs de l'inconscient creatiu i l'alegria de l'expressió en diverses facetes: sonora, visual, i verbal.

Entre els seus últims projectes es troba una sèrie d'instal·lacions sonores i visuals al voltant del tema de la primavera i els viatges en el temps, en col·laboració amb el fotògraf francès Guillaume POUSSOU, en el marc d'una residència artística a França, l'any 2016.

El 2017 neix la seva primera pel·lícula, L'Abcdaire de l'amoureuse d'un photographe, estrenada al Festival Internacional de Cinema Punt de Vista. Actualment, al costat la directora Diana Toucedo, està en procés d'escriptura del guió Felix et les corps célestes i en procés de desenvolupament d'una futura pel·lícula L'Icroyable printemps de John William Dunne en col·laboració amb el guionista i escriptor Ivan Pintor.

Co-dirigeix l'editorial de projectes musicals i pluridisciplinars "Invisible Travels".