Dra. Melissa Mercadal

Melissa Mercadal

Estudis superiors en Flauta Travessera en el Conservatori Municipal  de Música de Barcelona i Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona.

El 1985 es  traslladà a EEUU on va obtenir el Màster en Musicoteràpia (Florida State University, 1987) i el Doctorat en Pedagogia Musical per la University of Oregon (1993, EEUU). Des de 1988 a 1998 va ser professora de Musicoteràpia a la Willamette University (Oregon) on compartia la seva tasca com a docent amb la de musicoterapeuta clínica i investigació. Compta amb més de 25 anys d’experiència clínica en el camp de la geriatria i de les demències. Actualment és Professora del departament de  Pedagogia i Coordinadora de màsters i de recerca de l’ESMuC on també coordina el Màster de Musicoteràpia (ESMUC).

Ha publicat extensament treballs d’investigació en el camp de la geriatria i de l’educació musical a Espanya i als EEUU. També presenta assíduament a simpòsiums i congressos tant d’àmbit nacional com internacional. És membre del Grup de Recerca “Música i Creació Musicals” de l’ESMUC i Presidenta de la Federació Mundial de Musicoteràpia (World Federation for Music Therapy).

És co-­‐autora juntament amb la seva col.lega Patrícia Martí del llibre “Manual de Musicoterapia en Geriatría y Demencias: Teoría y Práctica” publicat per Ediciones Montsa-­‐Prayma (2008) “Musicoterapia en Medicina. Aplicaciones Prácticas” (Editorial Médica JIMS, 2010) i “Música, Musicoterapia y Discapacidad” (Editorial Médica JIMS, 2012).