Calendari d'activitats

‹‹ Setembre 2014 ››
Dl Dt Dm Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ESMUC > Departaments > Teoria, Composició i Direcció

A+ A-
Recomana a un amic Imprimir

Teoria, Composició i Direcció

El Departament de Teoria i Composició i Direcció gestiona les assignatures específiques de l'àmbit de composició, el professorat que les imparteix i aquelles activitats relacionades amb les disciplines de la teoria i la composició musicals.

El Departament reuneix professorat qualificat i diversificat pel que fa a estètiques, estils, tècniques, mitjans i enfocaments en el món de la creació musical. A més, cada quadrimestre es convida un professor visitant de reconegut prestigi internacional per impartir classes i seminaris, de manera que els estudiants tenen l'oportunitat, al llarg dels seus estudis, d'entrar en contacte amb diferents corrents del pensament creatiu contemporani, i d'aprendre directament de mestres de la composició actual.
Mitjançant la diversitat d'aquest professorat, els estudiants poden escollir les línies de treball creatiu més afins a la seva personalitat i a les preferències estilístiques i de llenguatge musical: composició clàssica, contemporània, de jazz, electroacústica i per a mitjans escènics o audiovisuals. Al llarg dels seus estudis, hauran après a escriure per a formacions instrumentals diverses (cambra, cor i orquestra), mitjans electroacústics i audiovisuals, i diferents aplicacions de la creació musical actual (concert, dansa, teatre, cinema, televisió, instal·lacions sonores...).

Els estudis de direcció a l'Escola Superior de Música de Catalunya comporten la introducció dels estudiants a tècniques, llenguatges i repertoris diversos. Al llarg dels estudis, els estudiants hauran après a abordar, analitzar i treballar obres amb diferents llenguatges i requeriments tècnics, així com formacions instrumentals o vocals diverses (cambra, cor i orquestra) que els habiliten per dirigir en multiplicitat de contextos i situacions musicals.

Des del Departament també es vol facilitar les pràctiques de direcció mitjançant col·laboracions amb cors, grups, orquestres, temporades de concerts i institucions interessades en la realització d’activitats conjuntes que puguin ser d’utilitat per als estudiants des d’un vessant pedagògic i professional.

A més dels estudis oficials encaminats a l'obtenció del grau, hi ha una oferta de cursos d'especialització per a aquelles persones que desitgen aprofundir en aspectes vinculats a l'àmbit de la teoria i la composició.
Des del Departament també es facilita l'estrena, interpretació i enregistrament dels treballs i composicions dels estudiants com una eina imprescindible per a l'aprenentatge i desenvolupament dels estudis.

  • Pianistes acompanyats adscrits al departament: Jordi Palomares