Taller d'introducció al gamelan Balinès

Dissabte 22 de febrer de 2020 la Dra. Kendra Stepputat impartirà un taller de gamelan al Museu de la Música. El taller, organitzat per el programa de músiques d’Àsia de l’Esmuc i el Museu de la Música de Barcelona, s'adreça a estudiants universitaris, docents de l'àmbit de la música, músics professionals, compositors, percussionistes o aficionats a la cultura i a la música asiàtica en general. 

Gamelan del Museu de la Música

Gamelan del Museu de la Música

El gamelan  

Es un conjunt instrumental autòcton de Bali, Indonèsia, format en gran part per instruments de percussió de bronze forjat i que es toca en grup. La senzillesa de la tècnica d'execució del gamelan i dels patrons rítmics utilitzats permet que qualsevol persona pugui apropar-se al seu aprenentatge en un breu període de temps i sense la necessitat d'experiència musical prèvia. 

La Dra. Stepputat guiarà als participants del taller en una experiència pràctica amb el gamelan Beleganjur. Una incursió de només 4 hores que permetrà descobrir aquestes sonoritats i arribar a tocar una peça en conjunt. 

Vídeo del taller d'introducció al gamelan Gong Kebyar impartit pel Dr. Michael Vercelli (West Virginia University) al 2016

Lloc Museu de la Música
Data Dissabte 22 de febrer 2020
Horari de 10:00 a 14:00
Preu gratuït

 

 

Professorat

Kendra S.

La Dra. Kendra Stepputat és professora assistent d'etnomusicologia a la Universitat de Música i Arts Interpretatives de Graz.

Entre els seus temes de recerca s'inclouen la interpretació de la música balinesa, en particular kecak, i del tango argentí des d'una perspectiva europea. Actualment lidera un projecte de recerca (FWF) sobre la dançabilitat de la música del tango, en el qual treballa des d'un punt de vista (etno)coreomusicològic.

Ha publicat articles a l'anuari de música tradicional i de música asiàtica. És editora de Performing arts in postmodern Bali (2013), i coeditora de Sounding the Dance, Moving the Music (2016).

Més informació 

Escola Superior de Música de Catalunya
C. Padilla 155

asian.music.program@esmuc.cat

Organitzat juntament amb:

Museu Música