III Taller d'introducció al Tsugaru Shamisen

El programa de músiques d’Àsia de l’Esmuc organitza el III Taller de introducció al Tsugaru Shamisen impartit per l’intèrpret Yoshida Kenichi (del grup Yoshida Brothers) per a un grup reduït de participants actius i oients.

El taller es durà a terme del 3 a l'11 d'abril de 2018.

Els participants actius comptaran amb un instrument cadascú per fer les classes i poder practicar al llarg del taller.

Dates i horaris del taller de Shamisen
Dimarts 3/4 de 15 a 16.30h
Dimecres 4/4 de 15 a 16.30h
Dijous 5/4 de 15 a 16.30h
Divendres 6/4 de 15 a 17h
Dimarts 10/4 de 15 a 16.30h
Dimecres 11/4 de 15 a 16.30h
Tsugaru Shamisen

Kenichi Yoshida

Preus

  • Participants actius, 140€
  • Estudiants i personal Esmuc, gratuït
  • Antics estudiants, 120€

Els interessats en participar com a oients podran fer-ho en la totalitat de les sessions de forma gratuïta prèvia inscripció.

Mes informació i inscripcions: asian.music.program@esmuc.cat

L’Instrument

El tsugaru shamisen és un tipus de llaüt japonès de tres cordes i probablement l’instrument tradicional més popular del país, ja que s’utilitza en una gran varietat de formes musicals. Una de les més conegudes és la provinent de la regió de Tsugaru, al nord del Japó. Aquesta varietat és molt activa i intensa i s’interpreta principalment a tavernes.

El professor

Yoshida Kenichi va assolir l’èxit internacional gràcies al duo Yoshida Brothers, format el 1999 amb el seu germà Ryōichirō, amb qui ha publicat tretze àlbums. El virtuosisme d’aquests músics els ha permès experimentar amb el shamisen i produir una música tradicional i a la vegada innovadora, apropant al gran públic internacional un dels sons més autèntics del Japó.

Altres activitats relacionades

  • Cloenda el Dijous 12/4 a les 20h (coincidint amb el concert que Kenichi Yoshida impartirà a la sala 2 de l’Auditori de Barcelona). Entrades en venda al museu de la música de Barcelona.
  • Master-class sobre el shamisen i la seva fusió amb les percussions occidentals. Dimarts 10/4, 11 a les 12.30h. A càrrec de Yoshida Kenichi (shamisen) i Yuki Tsuchida (percussió). Entrada lliure i gratuïta.

L’organització

El taller està organitzat pel programa de músiques d’Àsia de l’Esmuc.

Amb la col·laboració de: