III Jornades ab sentits

Per tercera vegada, l'Esmuc organitza les Jornades ab sentits, una trobada per posar en comú diferents aproximacions al fenomen de la significació musical. Aquesta edició tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 d'abril 2021, sota el lema "com aprenem i com ensenyem els sentits de la música".

Inscripció

La inscripció estarà activa fins el 14 d'abril 2021 a les 13 hores.

En compliment dels protocols COVID-19 i respectant el límit d’aforament de la Sala d’orquestra, caldrà inscriure's per dies i escollir la modalitat presencial o en streaming

ATENCIÓ: A causa del confinament comarcal establert per la Generalitat de Catalunya, com a mesura de contenció de la pandèmia, l'activitat presencial de les III Jornada Ab Sentits de l'ESMUC es limita a les persones residents a la comarca del Barcelonès. La resta de persones interessades en les jornades podran seguir-les fent la inscripció en la modalitat streaming.

Programa

 

Inscripció en modalitat streaming
Inscripció presencial dijous 15 abril
Inscripció presencial divendres 16 abril
Inscripció presencial dissabte 17 abril

En aquesta tercera edició, les Jornades es centraran en la manera com aprenem i ensenyem amb sentits, és a dir incloent els elements expressius de la música. Al costat de les comunicacions habituals per part d’estudiants, alumni i ensenyants, s’ofereix una activitat de format nou: la classe pública. A més, es presenten dos llibres nous sobre significació musical, i un concert de jazz, comentat.

Comptem amb la participació de tres professors convidats, dels conservatoris professionals d’Oviedo, Salamanca i Tortosa, respectivament. 

La significació musical fa la música expressiva i valuosa, la connecta a valors humans i humanistes. Emfasitza els aspectes que agermanen música i llenguatge. Aquest aspecte comunicatiu es reflecteix en el lema d'aquest any: com aprenem i com ensenyem els sentits de la música, per fer-la més capaç de teixir relacions personals. Més atrevida per proposar-se millorar les coses a través de la nostra activitat musical i pedagògica, ni que sigui contra corrent.  

Els organitzadors, 

Rolf Bäcker, Joan Grimalt, Rubén López Cano, Melissa Mercadal.  

 

Institucions amigues de les Jornades ab sentits: Conservatori professional de Tortosa, Universitat de Zagreb, Universitat de Leeds, Universitat de Vilnius, Conservatori professional de Salamanca, Conservatori Superior de Música "Eduardo Martínez Torner" d'Oviedo.