carroussel gener

Marató de Combos de Música Tradicional i Flamenco

El divendres 22 de gener, el departament de Música Tradicional de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) organitza la Marató de Combos, una mostra del treball desenvolupat per l’alumnat que tindrà lloc a la Sala 4 Alícia de Larrocha. L'accés és lliure per als membres de la comunitat ESMUC i amb reserva prèvia per al públic extern.

Estrena mundial de la graduada Núria Giménez Comas amb l’OBC

Aquest cap de setmana, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) interpretarà l’obra Nostalgia of light, Yearning for..., estrena absolut, de la graduada en Composició de l’ESMUC, Núria Giménez Comas. 

Ens ha deixat Jordi Fàbregas, baluard de la música tradicional

Ahir vam conèixer la mort, amb 69 anys, de Jordi Fàbregas, músic, compositor i activista cultural, fundador del Festival i el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT).

Banda Sonora Vital, Premi Creu Roja a la tecnologia humanitària

El projecte Banda Sonora Vital, coordinat pel professor Perfecto Herrera, membre del departament de Sonologia, i per l'exprofessora de l'ESMUC, Emilia Gómez, i pertanyents al Grup de Recerca en Tecnologia Musical de la UPF, ha estat reconegut amb el Premi Creu Roja a la Tecnologia Humanitària. Aquesta eina tecnològica, basada en web interactiva, tracta de recuperar la memòria musical de les persones amb Alzheimer. L’Escola forma part de les entitats col·laboradores d’aquesta iniciativa.

Josep Maria Mestres Quadreny, la pèrdua d’un referent de la composició

El passat 18 de gener ens va deixar, als 91 anys, Josep Maria Mestres Quadreny, compositor manresà, i una referència de l’avantguarda musical del segle XX.

A Josep Mestres Quadreny el recordarem com a compositor, escriptor, activista cultural i editor musical, i un dels renovadors i divulgadors més destacats de la música contemporània de l’Estat. La seva música és una renovació constant de la sonoritat i la incorporació de tècniques innovadores, en la composició i en la instrumentació.

Seminari Pedagogies crítiques en la música

El Departament de Pedagogia de l'ESMUC ha organitzat un seminari amb el propòsit de pensar sobre música i generar pràctiques artístiques des del marc de la pedagogia crítica.

El seminari es desenvoluparà al llarg de cinc dissabtes al matí, a partir del dia 13 de febrer, i comptarà amb formadors especialitzats que abordaran aquesta disciplina des de diferents línies temàtiques. Us hi podeu inscriure fins el dia 3 de febrer.

La inscripció al seminari dona dret a l'assistència presencial a les cinc sessions i a obtenir un certificat de participació. 

Premis i reconeixements a estudiants i graduats de l’ESMUC

Aquesta última part de l’any, diferents estudiants i graduats de l’Escola Superior de Música de Catalunya han estat reconeguts amb diferents premis. Els estudiants Lucía Fumero i el Kukundé Quintet, integrat per Àlex DuatoDavid MuñozEduardo CabelloLluís Pérez i Vicente López han rebut els guardons del Concurs Joventuts Musicals d’Espanya en la modalitat de Jazz. L’estudiant Emma Stratton ha aconseguit el segon premi del 16è Concurs Internacional de Música de les Corts i els alumni Esther Pinyol i Ferran Carceller, han aconseguit el primer premi del concurs “The night in Madrid International Music festival-competition”. També l'estudiant Núria Casas Coll ha guanyat la beca "Josep Maria Bernat".