Carroussel Grans Conjunts 2018

Nou cicle de Grans Conjunts de l’ESMUC

El cicle de Grans Conjunts de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) torna per mostrar la riquesa i la diversitat de les diferents especialitats que s’estudien al centre. El dijous 25 de gener s’inaugura el cicle amb la Banda Simfònica al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Del 29 al 31 de gener, la Cobla, l’Orquestra Simfònica, el Conjunt d’Antiga, en un concert commemoratiu de l’Any Josep Romeu, actuaran a L’Auditori de Barcelona. L’ESMUC Jazz Project ho farà el dia 1 de febrer al Teatre Zorrilla de Badalona. Tots els concerts són gratuïts.

Inscripció oberta a la tercera edició del Barcelona Fiddle Congress

La tercera edició del Barcelona Fiddle Congress, que organitza l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), tindrà lloc del 2 al 4 de febrer de 2018. Aquesta tercera edició vol consolidar aquesta proposta d’encontre i debat al voltant dels instruments de corda fregada a l’àmbit de la tradició musical no clàssica. La Trobada Fiddle, que vol reunir 1.500  intèrprets estudiants de corda fregada de les escoles de música i conservatoris de tot Catalunya, tindrà lloc el diumenge 4 de febrer a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La inscripció ja és oberta.

Retaules sonors del renaixement i del barroc al MNAC

Diferents formacions de graduats i estudiants del departament de Música Antiga de l’ESMUC protagonitzaran el concert Retaules sonors del renaixement i del barroc al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). El concert tindrà lloc a la Sala Oval, aquest dimecres 24 de gener, a les 18.30 hores, i l’entrada és gratuïta.

Cicle de graduats al Centre Cívic Fort Pienc

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Centre Cívic Fort Pienc posen en marxa un tercer cicle de concerts amb formacions de graduats de l’escola. El divendres 26 de gener, a la Sala d’Actes del Centre Cívic (19 hores), actuarà el Duo Alebaide. L’entrada és gratuïta amb l'aforament limitat a la capacitat de la sala.

Un cafè amb Vivaldi

Aquest dissabte 27 de gener es reprèn el cicle Un cafè amb Vivaldi, protagonitzat per graduats, estudiants i professorat del departament de Música Antiga de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El cicle es desenvoluparà al Museu de la Música (Sala de teclats), els dissabtes, a les 12 del migdia, i amb la col·laboració de Cafè Illy.

Presentació del llibre “Explorando el cerebro musical: Musicoterapia, música i neurociències”

El proper dimecres 7 de febrer l’ESMUC acull la presentació del llibre “Explorando el Cerebro Musical: Musicoterapia, música y neurociencias”, de les autores Camila F. Pfeiffer i Cristina Zamani. L’acte, que tindrà lloc a la Sala de Cor (18 hores) comptarà amb la participació de Cristina Zamani. L’entrada és gratuïta.

Concerts de Saló amb cant i piano a l’Institut Goethe

L’Institut Goethe torna a col·laborar amb l’Escola Superior de Música de Catalunya per oferir una nova edició del cicle de concerts amb  joves talents de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), estudiants del màster de Lied. Després de l'èxit dels anteriors cicles, l’Institut  aposta una vegada més per la música clàssica, amb especial èmfasi en el cant i el piano.

Musicant el Museu Frederic Marès

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Museu Frederic Marès emprenen una nova edició del cicle de concerts Musicant el Museu Frederic Marès, que tindrà lloc de gener a juny de 2018. En sessions matinals de diumenge, el Museu convertirà sis dels seus espais en sales de cambra, i els músics participants –majoritariament graduats de l’ESMUC– crearan un diàleg entre les col·leccions i la música d’èpoques i estils diferents.

Torna el cicle Música>BCN. L’ESMUC als Centres Cívics

Torna una nova edició de Música>BCN, un cicle organitzat per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i en col·laboració amb l’ESMUC. Com cada temporada, la iniciativa ofereix diversos concerts d’entrada lliure que tracen un recorregut musical a través de diversos segles i diversos gèneres. Cada actuació va acompanyada d’una presentació prèvia i ens transporta a un context musical concret. Els concerts són gratuïts.