FLAMENCO

EL TNC acull amb èxit la presentació mundial de 'Balena Blava'

La Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya va acollir aquest cap de setmana l’estrena mundial de ‘Balena Blava’, obra de la graduada a l’Escola de Música de Catalunya (ESMUC) Raquel García-Tomas (Barcelona, 1984) i de la dramaturga Victoria Szpunberg. Amb direcció escènica de Xavier Albertí, l’Orquestra  Simfònica i el cor de l’ESMUC van ser protagonistes d’aquesta estrena en exclusiva sota la direcció musical d’Edmon Colomer.

Classes magistrals d’Isabel Castellet i Jonathan Wegloop

Els pròxims dies l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) organitza dues classes magistrals obertes al públic. El departament de Producció i Gestió organitza, dijous 19 d’abril, una sessió sobre producció teatral i musical amb la gestora cultural Isabel Castellet. Posteriorment, el dia 25 hi haurà una classe per a intèrprets de trompa a càrrec de Jonathan Wegloop.

10è aniversari de Sonograma Magazine a l’ESMUC

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull la celebració del 10è aniversari de Sonograma Magazine, a través d’una trobada amb diverses ponències. Les activitats tindran lloc dissabte 21 d’abril de 9.30 h a 14 hores. La participació és gratuïta amb inscripció prèvia.

L'òpera 'Orlando', de Händel, a Igualada i el Paranímf de la UB

Els estudiants de Cant participants en el Taller d’Òperade l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Conjunt de Música Antiga interpretaran una versió abreujada de l’òpera Orlando, de G. F. Händel, el divendres 27 d'abril al Teatre Municipal L'Ateneu d'Igualada (20.30 h). Posteriorment, el dijous 3 de maig, a les 20 hores, hi haurà una altra representació al Paranímf de la Universitat de Barcelona. L’entrada és gratuïta.

Primeres Jornades ab sentits: convocatòria (Call for Papers)

Dirigit als estudiants de grau o de màster i als alumni de l'Esmuc, es convoquen unes primeres Jornades ab sentits per posar en comú estratègies interpretatives, didàctiques o de recerca al voltant de la significació musical. Les jornades tindran lloc del 15 al 17 de novembre a l'Esmuc.

Tallers de Tsugaru Shamisen i Janggu

El programa de Músiques d’Àsia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) organitza el III Taller d’introducció al Tsugaru Shamisen, impartit per Yoshida Kenichi, del 3 a l’11 d’abril, i obre les seves portes al públic oient de manera gratuïta. Juntament amb el Museu de la Música, l’ESMUC també organitza el Taller d’introducció a les percussions de Corea, a través del Janggu, el dissabte 21 d’abril.

Exposició Bartók i Kodály a l’ESMUC

L’exposició Bartók i Kodály a l’ESMUC, es podrà visitar a partir del dimecres 14 de març a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Organitzada pel Consolat d’Hongria a Barcelona, l’exposició mostra el perfil i l’obra dels dos músics hongaresos.

MUSA: Música accessible per trencar barreres invisibles

MUSA és el nom del nou projecte de Phonos en col·laboració amb el MTG (Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra) i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) que ha rebut el suport de l'Obra Social la Caixa dins del seu programa Art for Change. El projecte, que tindrà un any de durada, pretén promoure l'interès per la música entre aquelles persones que tenen algun tipus de dificultat motora que els impedeix tocar instruments de música tradicionals.

Protocol de l’ESMUC contra l'assetjament sexual

L'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) ha editat un flyer per informar sobre el Protocol d’assetjament sexual, per raó de sexe i d’orientació sexual, que té l’escola, i que recull el seu Pla d’Igualtat de l’escola.