Activitats de la setmana a l'ESMUC

Accordatura: Jornada d'instrumentistes de corda a l'ESMUC

El dia 1 de febrer, el departament d'Antiga de l'ESMUC obre les portes  a l'Accordatura: Trobada d'instrumentistes de corda provinents dels conservatoris i Escoles de música de Catalunya de grau professional amb ganes de conèixer activament el departament de Música Antiga. El termini d'inscripció conclou el 26 de gener. L'activitat és gratuïta.

#DimecresESMUCJam #11

Comença el quadrimestre i de nou es reprèn el cicle de #DimecresESMUCJam a la cafeteria La Llanterna de L'Auditori. En aquesta ocasió, tindrem els músics Álvaro Ocón, trompeta; Joan Fort, guitarra; Fran Serrano, contrabaix; i Brais Lorenzo, bateria, que obriran la sessió. Com sempre, la Jam començarà a les 19 hores i l'accés és lliure.

Classe magistral de guitarra amb Joe Pisto

Divendres 24 de gener el departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) organitza una classe magistral de guitarra amb Joe Pisto. La classe comença a les 10 hores a l’aula A112 i és oberta a tothom.

Llibres i Música a la Biblioteca: ‘Rock andaluz’ i ‘De cera y goma-laca’

El cicle Llibres i Música a la Biblioteca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) continua aquest mes de gener amb dues noves presentacions: Rock andaluz: significación musical, identidades e ideologia en la España del tardofranquismo y la transición, de Diego García Peinazo (21 de gener), i De cera y goma-laca: la producción de la música espanyola en la industria fonogràfica estadounidense, de Francisco Mora. Com sempre, a les 18 hores i amb l’entrada gratuïta.

Classes obertes del Màster de Management i Producció

Com a iniciativa del departament de Producció i Gestió de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), aquest curs s’ofereix una sèrie de classes obertes del Màster de Management i Producció a tota la comunitat educativa de l'ESMUC i als membres de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

Cicle Alumni al Centre Cívic Fort Pienc

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Centre Cívic Fort Pienc repeteixen experiencia posant en marxa un nou cicle de concerts amb graduats de l’ESMUC. El divendres 24 de gener, a la Sala d’Actes del Centre Cívic (19 hores), actuarà el Quartet Calders. El dia 31, será el torn del concert Els violoncels oblidats del segle XVIII. L’entrada és gratuïta amb l'aforament limitat a la capacitat de la sala.

Torna el curs internacional d’interpretació de lied de Wolfram Rieger

Aquest any torna el Curs Internacional d’Interpretació de Lied Wolfram Rieger, que tindrà lloc del 28 de febrer al 2 de març de 2020 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El curs està organitzat per l’Associació Franz Schubert Barcelona i l’ESMUC. Inscripció oberta fins al 31 de desembre de 2019.

Subhasta pública d’instruments de l’ESMUC

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) posa a subhasta pública diferents instruments musicals de propietat que poden ser adquirits per persones privades, empreses i institucions.  El termini de presentació de propostes per participar en la subhasta conclou el 16 de gener de 2020 i cal dir que els instruments poden examinar-se prèvia sol·licitud. Tota la informació la trobareu al Parc d’Instruments.

L'ESMUC col·labora amb TERMCAT per actualitzar el diccionari d'estils musicals

El TERMCAT ha actualitzat la Terminologia dels estils musicals, un diccionari en línia que recull fins a 129 termes relatius a estils musicals classificats en grups temàtics com ara el jazz, el rock, el pop, el metal o les músiques del món. La terminologia s’ha actualitzat amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i de la revista Enderrock.