carroussel

Concert participatiu: Intel·ligència artificial al servei del cant coral

Barcelona acollirà un concert participatiu que posarà la intel·ligència artificial al servei del cant coral, una iniciativa del projecte europeu TROMPA, coordinat per la Universitat Pompeu Fabra conjuntament amb l'ensemble vocal Cantoría i l'ESMUC. El concert està inclòs en el cicle de Vespres d'Antiga, que enguany commemora el 700 aniversari del Corpus Christi a Barcelona, i tindrà lloc el 13 d'abril de 2021 a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona (20 hores). S'hi podrà participar de forma presencial (amb les restriccions COVID pertinents) i per streaming.

Concert de la Camerata Casals a TV3

Aquest diumenge 11 d'abril al matí, el programa Diumenge, concert de TV3, emetrà el concert del cicle de Grans Conjunts de la Camerata ESMUC Casals que va tenir lloc el passat 16 de desembre a L'Auditori de Barcelona. La formació va interpretar el Quartet de corda núm. 16 i la 4a Simfonia de Beethoven, en un homenatge al compositor en el 250 aniversari del seu naixement. 

Els Premis Enderrock reconeixen graduades i graduats de l’ESMUC

Diferents graduats i graduades de l’ESMUC han estat reconeguts amb els XXIII Premis de la Música Catalana que organitza Enderrock, que s’han lliurat a Girona aquest dijous 8 d’abril. Entre els guardonats es troben Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida, Gemma Humet, Klaus Stroink del grup Stay Homas i altres intèrprets que formen part de bandes com ara Oques Grasses o Txarango.

Taller interpretatiu i classes magistrals de cant històric

El departament d'Antiga de l'ESMUC organitza juntament amb el grup Cantoría unes classes magistrals de cant històric i un taller interpretatiu al voltant del repertori religiós en llengües peninsulars del Renaixement i primer Barroc, amb la finalitat d'aprofundir en la interpretació de la polifonia ibèrica i oferir als joves cantants l’oportunitat de treballar amb un grup professional.

Accordatura CANCEL·LAT

Després de l’èxit de participació en la primera edició de l’Accordatura del curs passat, el Departament de Música Antiga de l'ESMUC ofereix per aquest 2021 dues jornades de divulgació de la música antiga dirigides a instrumentistes de corda. (Cancel·lat seguint les indicacions de seguretat sanitàries que estableixen les noves normes de mobilitat, de confinament comarcal)

Doble concert de Composició

Els estudiants de Composició protagonitzaran el primer concert de primavera per mostrar les obres que han desenvolupat al llarg del darrer quadrimestre del curs. La proposta presentarà dues sessions amb Obres amb electrònica i/o projeccions (16h) i Obres sense electrònica (18.15 hores). El doble concert tindrà lloc aquest dimarts 13 d’abril, a la Sala 4 Alicia de Larrocha, a partir de les 16 hores. Accés per a estudiants i professorat de l’ESMUC.

Bottega d’opera: 'La principessa filosofa' al Gran Teatre del Liceu

Estudiants de l’ESMUC interpretaran l’òpera La principessa filosofa o Il contraveleno, amb música de Carles Baguer i llibret de Carlo Gozzi, amb la direcció musical de Marzio Conti. L’obra es representarà al Gran Teatre del Liceu el 30 d’abril i també es faran dues altres representacions, el dia 28 d’abril a la Sala 4 Alicia de Larrocha i el 2 de maig al Teatre de Sarrià. El projecte Bottega d'opera s’emmarca en una experiència per rescatar obres del patrimoni musical català i compta amb la recerca sobre el manuscrit i la coordinació musicològica d’Oriol Pérez Treviño.

KEBYART meets....ESMUC Saxophone ensemble

El quartet Kebyart Ensemble, integrat per saxofonistes graduats a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i l’ESMUC Saxophone Ensemble oferiran un concert el dimarts 27 d’abril dins del projecte pedagògic Kebyart meets... L’actuació serà la cloenda de diferents sessions de treball amb els estudiants participants que es faran del 21 al 26 d’abril. La formació estrenarà l’obra The Tragedy of the Commons (2021), de l’estudiant de Composició, Diego Akaestel G. (1995). El concert tindrà lloc el dimarts 27 d'abril, a la Sala d’orquestra de l’ESMUC, a les 19.30 hores. Accés lliure amb reserva prèvia (pròximament).

Sessions obertes al Seminari de Didàctica, aquest curs en streaming

L'assignatura Seminari de didàctica obre al públic algunes de les seves sessions, a les quals s'ha convidat professorat especialitzat que ofereix als participants una aproximació a àmbits, coneixements i realitats professionals que excedeixen i completen el marc curricular del Grau en Pedagogia.

Dones ESMUC: ‘Les dones al flamenco’

La secció Dones ESMUC presenta cada setmana articles, vídeos, entrevistes i qualsevol informació relacionades amb el món de les dones i la perspectiva de gènere. Aquest espai també tracta sobre dones històriques i actuals vinculades amb els valors de l’escola. 

La nova proposta és l’article Les dones al flamenco, del doctor Rolf Bäcker, musicòleg i cap del departament de Musicologia.