Recull d'imatges amb resum de les activitats

L’ESMUC davant el nou paquet de mesures per frenar l’expansió de la Covid-19

El Govern de la Generalitat ha presentat un nou paquet de mesures per frenar l’expansió de la Covid-19 davant l’empitjorament de les dades registrat durant els darrers dies. Les mesures, aprovades pel Procicat, afecten la docència i l’activitat de l’Escola Superior de Música de Catalunya durant els pròxims 15 dies. Seguint les recomanacions, es recomana limitar al màxim la presència a les instal·lacions a aquelles activitats realment inajornables i per aquesta raó, les classes es faran en línia, tret de les assignatures d’interpretació col·lectiva, que seran presencials.

La Covid-19 obliga a cancel·lar el Barcelona Fiddle Congress

L’Escola Superior de Música de Catalunya ha pres la decisió de cancel·lar la quarta edició del Barcelona Fiddle Congress, que havia de celebrar-se el 23 i 24 de gener de 2021. La situació de pandèmia provocada per la Covid-19 fa inviable la celebració d’aquest esdeveniment multitudinari. Les activitats paral·leles, com ara Fiddlelitzem-nos i, especialment, la Trobada Fiddle, que s’organitza amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), tampoc podran realitzar-se.

Acte inaugural del curs 2020-2021 amb Kaija Saariaho

El divendres 30 d’octubre tindrà lloc a la Sala 4 Alicia de Larrocha l’acte d’inauguració oficial del curs acadèmic 2020-2021 de l’Escola Superior de Música de Catalunya. En aquesta ocasió, la lliçó inaugural serà impartida en línia per la compositora finlandesa Kaija Saariaho. L’acte començarà a les 12.30 hores i l’entrada és gratuïta amb reserva prèvia.

Dimarts Toca ESMUC: Concert final de màster – Laura Osorio, cant

Laura Osorio protagonitza el concert de Dimarts Toca ESMUC, del dimarts 27 d’octubre. El concert  també constitueix el concert final del Màster d’Interpretació de la Música Clàssica en l’especialitat de cant de la intèrpret. Com cada dimarts, l’actuació començarà a les 18.15 hores i l’entrada és gratuïta amb reserva prèvia.

Festival Ciutat Flamenco: Morente & Roach

El Taller de Músics, l’ESMUC i L’Auditori s’han unit per a fer un homenatge a les figures d’Enrique Morente i Max Roach. El concert, que també és el tret de sortida del Festival Ciutat Flamenco, tindrà lloc el dissabte 24 d’octubre, a les 21 hores, a la Sala 2 Oriol Martorell. Entrades a la venda.

Premis i reconeixements: Raquel García Tomás, Kebyart Ensemble, Josep Ramon Olivé i Joan Magrané,

En les últimes setmanes, diferents graduats de l’ESMUC han estat premiats i reconeguts en diferents àmbits. Raquel García Tomás ha obtingut el Premi Nacional de Música 2020 en la categoria de Composició. Els quatre integrants del Kebyart Ensemble han estat seleccionats per l’European Concert Hall Organization (ECHO) per actuar a diferents sales europees. El compositor Joan Magrané ha estat nominat als grammy llatins. Finalment, el baríton Josep Ramon Olivé participa al novembre en les representacions de Don Giovanni, de la temporada del Gran Teatre del Liceu, i al mes de juny a La Bohème.

Cant d’harmònics: explora les possibilitats de la veu

El 24 d'octubre tindrà lloc a l'ESMUC un taller dedicat al cant d'harmònics impartit per Moisès Pérez. El curs, adreçat al professorat de conservatoris i escoles de música i a directores/res de corals, convida a l'exploració i l'experimentació d'aquest tipus de cant des d'una perspectiva lúdica.

Presència de graduats i professorat de l'ESMUC al concert 'Magnificat de Bach', del Palau de la Música

Tres graduats de cant, Maria Pujades SeguíDaniel Forqué i Oriol Mallart, juntament amb els professors Dani Espasa i Xavier Puig, participen al concert Magnificat de Bach, del Cor de Cambra del Palau & Xavier Puig. Els tres graduats són també perceptors de la Beca Bach, que atorga la Fundació Salvat. El concert es farà el 31 d’octubre, a les 18 hores, a la Sala de Concerts del Palau de la Música.