Activitats de la setmana a l'ESMUC

Llibres & Música a la Biblioteca: ‘La modernidad elusiva’

La Biblioteca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull aquest any, el quart cicle de Llibres & Música, proposta que uneix Literatura i Música. La segona proposta del cicle tindrà lloc aquest dimarts 10 de desembre (18 hores) amb el llibre La modernidad elusiva: jazz, baile y política en la Guerra Civil española y el franquismo (1936-1968) (Consejo Superior de Investigaciones Cinetíficas, 2017) escrit per Iván Iglesias. L’activitat, que organitza el departament de Musicologia de l’ESMUC, és d’accés gratuït.

Concert de Nadal de la Camerata Simfònica ESMUC Casals

La Camerata Simfònica ESMUC Casals ofereix un nou concert el divendres 13 de desembre a l’Auditori ESMUC Sala 4. La formació, dirigida pels guardonats amb el Premi Nacional de Música, i membres de la plantilla docent de l’ESMUC, el Quartet Casals, interpretarà la Simfonia núm. 41 en do Major K551 (Júpiter), de W. A. Mozart. El concert començarà a les 16.30 hores i l’accés és gratuït.

L'ESMUC col·labora amb TERMCAT per actualitzar el diccionari d'estils musicals

El TERMCAT ha actualitzat la Terminologia dels estils musicals, un diccionari en línia que recull fins a 129 termes relatius a estils musicals classificats en grups temàtics com ara el jazz, el rock, el pop, el metal o les músiques del món. La terminologia s’ha actualitzat amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i de la revista Enderrock.

Subhasta pública d’instruments de l’ESMUC

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) posa a subhasta pública diferents instruments musicals de propietat que poden ser adquirits per persones privades, empreses i institucions.  El termini de presentació de propostes per participar en la subhasta conclou el 16 de gener de 2020 i cal dir que els instruments poden examinar-se prèvia sol·licitud. Tota la informació la trobareu al Parc d’Instruments.

Mostra d’instruments Devon & Burgani

El Parc d’Instruments de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) ha organitzat una Mostra dels clarinets Devon & Burgani que tindrà lloc el 12 de desembre, a les 17.30 hores, a l’Aula A354. L’accés és lliure.

L’alumni Xavier Sabata i el professor i pianista Francesc Poyato graven ‘Die Winterresise’ de Franz Schubert

Aquest mes de novembre ha sortit al mercat el CD de l’alumni i contratenor Xavier Sabata, acompanyat al piano del professor i pianista Francesc Poyato, que recull l’enregistrament de l’obra Die Winterresise, de Franz Shubert. L’obra ha estat editada pel segell Berlin Classics i SWR2.

Torna el curs internacional d’interpretació de lied de Wolfram Rieger

Aquest any torna el Curs Internacional d’Interpretació de Lied Wolfram Rieger, que tindrà lloc del 28 de febrer al 2 de març de 2020 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El curs està organitzat per l’Associació Franz Schubert Barcelona i l’ESMUC. Inscripció oberta fins al 31 de desembre de 2019.

Estudiants de l’ESMUC participen a ‘Our ladies of perpetual succour’ de l’Institut del Teatre

Del 19 al 22 de desembre estudiants del departament de Jazz i Música Moderna de l’ESMUC realitzen una col·laboració artística amb l’Institut del Teatre en la representació del musical Our Ladies of Perpetual Succour.

Seminaris oberts de Didàctica de l'instrument

Després de l’èxit de la primera edició dels seminaris de Didàctica musical, enguany el departament de Pedagogia de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) continua amb les classes obertes, convidant cada setmana un professor/a que explica als assistents diferents qüestions d’interès de la seva especialització. Les sessions tenen lloc els divendres de 9.30 a 12 hores, a l'aula A350. L’entrada és gratuïta i oberta al públic. Aforament limitat a la capacitat de l’aula.