carroussel

Exposició 'Tot escoltant Robert Gerhard'

L'ESMUC acull l'exposició Tot escoltant Gerhard. Robert Gerhard (1896-1970): un quixot amb noblesa d’esperit”. Impulsada pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, aquesta exposició, comissariada pel musicòleg Oriol Pérez i Treviño, forma part del plec d'activitats de l'Any Gerhard 2020-2021 en què es commemoren els 50 anys de la mort, a Cambridge, i  el 125è aniversari del naixement d'aquest compositor.

La Festa de les 40 hores a Santa Maria del Pi

Concert de cloenda del cicle Vespres d’Antiga 2021

El dimecres 19 de maig, a les 20 hores a la Basílica del Pi, en el que serà el darrer concert del cicle Vespres d'Antiga, tindrem l'oportunitat d'escoltar la música de la "Festa de les 40 hores a Santa Maria del Pi", esdeveniment anual instituït a la Basílica de Santa Maria del Pi l'any 1691. El concert serà dirigit pel professor Lluís Coll i compta amb la interpretació de Dichos Diabolos i estudiants de l’especialitat de Música Antiga de l’ESMUC, i amb la col·laboració de la Schola Glebaensis i del Cor Vivaldi - Petits Cantors de Catalunya. Accés lliure amb reserva prèvia.

L’Orquestra Simfònica de l’ESMUC al Palau de la Música

La Sala de concerts del Palau de la Música, acollirà el dijous 20 de maig, a les 20 hores, el concert de l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC, dirigit per Ernest Martínez Izquierdo. La formació interpretarà obres de Saariaho, Guinjoan i Stravinski, i comptarà amb la participació com a solista del violoncel·lista Anssi Karttunen.

Grans Conjunts: Big Band

Una vegada més, la Big Band ofereix el seu concert de Grans Conjunts a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori. En aquest cas, la formació, estarà dirigida pel professor Francesc Capella  i interpretaran obres de diferents compositors com ara Bob Mintzer, Thad Jones, Maria Schneider, o Stevie Wiest, entre altres. Divendres 21 de maig, a les 20 hores. El preu de l’entrada és de 5 euros.

Vols fer un màster de recerca en música? Sessió de portes obertes virtual

El departament de Musicologia de l’ESMUC organitza una sessió de portes obertes en streaming del Màster de Recerca per presentar les característiques del curs. La trobada es farà el dissabte 29 de maig, a les 18 hores, amb inscripció prèvia.

L’IIB Sant Pau, l’ESMUC i Oncolliga s’alien en un projecte de musicoteràpia per a pacients onco-hematològics

L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i la Fundació Oncolliga han signat un acord de col·laboració per a fomentar la recerca en musicoteràpia per a pacients onco-hematològics a Sant Pau.

La Confederació sardanista premia el professor Jordi Figaró i el graduat Arnau Tordera

El professor titular de tenora, Jordi Figaró i Volta, ha estat reconegut amb la Medalla al Mèrit Musical que atorga la Confederació Sardanista de Catalunya. El graduat Arnau Tordera també ha obtingut el Premi a Iniciatives Renovadores.

Dones ESMUC: Itziar Viloria, estudiant de composició

La secció Dones ESMUC presenta cada setmana articles, vídeos, entrevistes i qualsevol informació relacionades amb el món de les dones i la perspectiva de gènere. Aquest espai també tracta sobre dones històriques i actuals vinculades amb els valors de l’escola.