Activitats de la setmana a l'ESMUC

Concerts Finals: El nou talent de l’ESMUC surt a escena

L'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) celebra, des de finals d'abril i fins al mes de juliol, el cicle de Concerts Finals de Títol Superior i Màster, protagonitzat pels estudiants d'Interpretació i Direcció que estan a l'últim curs. En anteriors edicions del cicle, graduats i graduades com ara Rosalía, Sílvia Pérez Cruz, Xavier Sabata, Arnau Tordera, Marco Mezquida o Gemma Humet, entre molts altres, van poder mostrar les seves propostes artístiques de futur.

L’Orquestra Simfònica de l’ESMUC tanca el cicle dels Grans Conjunts dins del Sampler Sèries de L’Auditori

L'ESMUC posa punt final al cicle dels Grans Conjunts amb el concert de l'Orquestra Simfònica, sota la direcció d'Ernest Martínez Izquierdo. El concert, que s'emmarca dins del cicle Sampler Sèries de L'Auditori de Barcelona, tindrà lloc el dijous 20 de juny, a les 20 hores, a la Sala 1 Pau CasalsL'entrada és gratuïta, però cal recollir-la prèviament a les taquilles de L'Auditori o descarregar en línia gratuïtament aquí.

El Kronos Quartet a l’ESMUC

Els membres del Kronos Quartet portaran a terme, durant els dies 24 i 25 de juny, el seu projecte Fifty for the Future: The Kronos Learning Repertoire amb estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Tres quartets de corda i un de saxos participaran en aquest projecte educatiu que tindrà la seva especial cloenda en els concerts inaugurals del Festival Grec de Barcelona, el 26 i 27 de juny. Els quartets de l’ESMUC actuaran als jardins del Teatre Grec, just abans de l’actuació del Kronos Quartet, i posteriorment, amb el grup interpretaran un dels temes del seu concert.

VI Jornada de Mediació Artística

Amb el títol “La música com a eina de transformació social”, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull la VI Jornada de Mediació Artística que organitza el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), que tindrà lloc el dijous 27 de juny, a les 9.30 hores. L’accés és per inscripció.

Bernat Vivancos, compositor i professor de l’ESMUC, col·labora amb Jennifer López, després de treballar amb Rosalía

El professor de Composició i Orquestració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Bernat Vivancos, ha fet els arranjaments corals de la cançó Limitless, de l’artista estatunidenca, Jennifer López, tema que va presentar en directe el passat 7 de juny en l’inici de la gira americana It’s my party: The live celebration amb prop d’una trentena de concerts.  L’artista canta aquesta cançó en companyia de la seva filla, Emme, d’11 anys.

Segona edició Jornades Ab Sentits: Call for papers

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) torna a organitzar una nova edició de les Jornades Ab Sentits, del 21 al 23 de novembre. Enguany, aquest espai de trobada i intercanvi centra el seu lema en La significació musical, una eina per humanitzar el món i posarà èmfasi en la incidència dels significats expressius sobre les decisions interpretatives. El termini per presentar propostes (Call for papers) conclourà l’1 de juliol. La inscripció també és oberta.

Alumnat de l’Institut Quatre Cantons dissenya un espai musical per al seu centre, amb la col·laboració de l’ESMUC

L’alumnat de l’Institut Quatre Cantons de Barcelona ha redissenyat un espai del seu centre com a sala de música a partir d’un treball de recerca d’acústica que ha comptat amb la col·laboració del departament de Sonologia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). A més a més, els estudiants s’han organitzat per administrar i dinamitzar l’ús de la sala com a espai d’activitats musicals, de pràctica instrumental i d’assajos, i ho fan com a veritables “gestores/ors musicals”.

Primavera de Jazz ESMUC al Goethe-Institut

El Goethe-Institut Barcelona i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) reediten el cicle de concerts de jazz de l’any passat amb una nova programació denominada Primavera Jazz. Els quatre concerts del cicle tindran lloc a la cafeteria Brotzeit del centre, a les 20.30 hores, i comptaran amb la presència de les graduades i graduats Gemma Abrié SolobassingClara GorriasQuintessence amb Joan Mar Sauqué i Roger Santacana i Òscar Latorre Duet.

Premis i reconeixements de graduats de l’ESMUC

Els graduats de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) Lluc CasaresSanti de la RubiaJoan MagranéMarc MigóGerad Pastor, Clara Peya, i Joan Ramon Olivé han estat els últims graduats que han rebut diferents premis i reconeixements en aquests últims mesos del curs 2018-2019.

La Fundació Anna Riera atorga les seves beques a quatre estudiants de l’ESMUC

La Fundació Anna Riera ha concedit les seves beques a quatre alumnes de màster de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Els guanyadors obtindran cadascú 2.000 euros que seran destinats a facilitar-los la seva dedicació exclusiva a l’estudi. Els guanyadors d’aquesta edició són Luís Guevara, Mar Serra, Jordi Pascual i Johan Gregory Rondón.