Activitats de la setmana a l'ESMUC

Música, talent i espontaneïtat en el #DimecresESMUCJam #14

Com cada dimecres torna la jam session de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) al Bar Llanterna de L’Auditori. Aquest 26 de febrer, a les 19 hores, els encarregats d’omplir de música, talent i espontaneïtat el #DimecresESMUCJam són el quartet  format per Anahí Acuña, violí i veu; Albert Bover, piano; Martín Meléndez, cello; i Pau Gurpegui, bateria.

Kenichi Yoshida torna a l’ESMUC un any més per impartir el taller de shamisen

El departament de Musicologia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) organitza el 5è Taller d’introducció al shamisen impartit per Kenichi Yoshida. L’activitat, que tindrà lloc del 25 de febrer al 6 de març de 2020, s’emmarca dins del programa de Músiques d’Àsia de l’ESMUC i és d’accés lliure per a aquelles persones que vulguin assistir-hi com a oients. El dimarts 10 de març, a les 18 hores, a la Sala de Cor, es farà un concert final, que comptarà amb la participació de l’alumnat dels tallers.

Seminaris oberts de Didàctica Musical

Enguany els Seminaris Oberts de Didàctica Musical, del departament de Pedagogia, fan la tercera edició per continuar amb les classes obertes. Cada setmana es convida un professor/a o especialista que explicarà els assistents temes d’interès en l'àmbit de la pedagogia musical. L’entrada és gratuïta i oberta al públic. Les sessions tindran lloc els divendres de 9 a 12 hores, a l’Aula A401. Aforament limitat a la capacitat de la sala.

El divulgador musical Albert Reguant dóna a l’ESMUC 80.000 discs de músiques del món

El periodista i divulgador musical Albert Reguant dóna a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) un fons musical de músiques del món format per 80.000 discs. Reguant està “molt orgullós i content” que totes aquestes obres vagin a parar a una institució musical i educativa com l’ESMUC, on estudiants de música podran “gaudir-les” i “fer-les servir”. Per a la Biblioteca de l'ESMUC, aquesta donació suposa una gran ampliació de l'abast geogràfic, estils, diversitat i qualitat de la secció de músiques del món.

Torna el curs internacional d’interpretació de lied de Wolfram Rieger

Aquest any torna el Curs Internacional d’Interpretació de Lied Wolfram Rieger, que tindrà lloc del 28 de febrer al 2 de març de 2020 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El curs està organitzat per l’Associació Franz Schubert Barcelona i l’ESMUC. Inscripció oberta fins al 31 de desembre de 2019.

La Música Antiga omple Santa Maria del Pi amb el cicle de concerts Vespres d’Antiga

El departament de Música Antiga de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) presenta els Vespres d'Antiga, un cicle de concerts gratuïts a la Basílica de Santa Maria del Pi. Un dimarts de cada mes entre el gener i el maig del 2019, el públic podrà gaudir d'obres mestres de la Música Antiga, de compositors com Vivaldi, Schütz o Bodin de Boismortier, entre d’altres. En la pròxima actuació, que se celebra el dimarts 18 de febrer, a les 20.30 hores, un conjunt d’estudiants de l'Escola, dirigit pel professor Manfredo Kraemer, presenta un programa protagonitzat pel compositor del Barroc Dietrich Buxtehude i la seva obra Membra Jesu Nostri.

Cinquena edició del cicle Musicant el Museu Frederic Marès

El Museu Frederic Marès i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) endeguen la cinquena edició del cicle de concerts Musicant el Museu Frederic Marès, amb propostes musicals de l’alumnat, graduats i professorat de l’escola. Els concerts tenen lloc al museu en sessions matinals de diumenge, a les 12 hores, de gener a juny del 2020. La primera actuació tindrà lloc el 16 de febrer.

El cicle de concerts Winterlied torna un any més al Goethe Institut

El Goethe-Institut de Barcelona acull una nova edició del cicle de concerts de Lied protagonitzat pels estudiants del Màster de Lied i de Títol Superior de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Amb el nom de Winterlied, o Lied d’hivern, el cicle coordinat per la professora de cant, Assumpta Mateu, compta de tres sessions que se celebraran els dimarts 4, 11 i 18 de febrer, a les 20.15 hores, a la cafeteria del Goethe-Institut.

El cicle Dimarts Toca ESMUC presenta un concert de guitarra i clarinet amb quartet de corda

La música de cambra és la protagonista del Dimarts Toca ESMUC del 25 de febrer, que consistirà en un concert de guitarra i clarinet amb quartet de corda. En aquesta ocasió, el públic podrà escoltar obres de Mozart i Leo Brouwer, a més d’una peça per a guitarra sola d’Alexandre Tansman.