carroussel gener

Dimarts Toca ESMUC: flamenco amb Ana Brenes

La cantaora flamenca Ana Brenes protagonitza el primer concert de la segona part del cicle Dimarts Toca ESMUC, que tindrà lloc aquest dimarts 2 de febrer. L’actuació començarà a les 18.15 hores i l’entrada és lliure amb reserva prèvia.

Concerts al presbiteri de la Basílica de Santa Maria del Pi

La Basílica de Santa Maria del Pi, de Barcelona, torna a acollir un nou cicle de concerts amb intèrprets de l'especialitat de Música Antiga de l’ESMUC. Aquest divendres 29 de gener, a les 19.45h, serà el torn del Cor i ministrers d’Antiga, dirigits per Francesc Garrigosa, que inauguraran els Concerts al presbiteri. Entrada lliure amb reserva prèvia.

Sessions obertes al Seminari de Didàctica, aquest curs també en streaming

L'assignatura Seminari de didàctica obre al públic algunes de les seves sessions, a les quals s'ha convidat professorat especialitzat que ofereix als participants una aproximació a àmbits, coneixements i realitats professionals que excedeixen i completen el marc curricular del Grau en Pedagogia.

Sonologia col·labora amb el programa ‘Longitud de onda’, de Radio Clásica

El cap del departament de SonologiaÀlex Barrachina, col·labora mensualment en el programa de RNE Radio Clásica Longitud de onda, per parlar sobre temes actuals de la tecnologia musical. Barrachina ha col·laborat amb quatre programes, fins ara, centrats en les Laptop Orchestra, l'expressivitat en instruments electrònics, la improvisació musical amb màquines i la figura de l'artista programador.

Seminari Pedagogies crítiques en la música

El Departament de Pedagogia de l'ESMUC ha organitzat un seminari amb el propòsit de pensar sobre música i generar pràctiques artístiques des del marc de la pedagogia crítica.

El seminari es desenvoluparà al llarg de cinc dissabtes al matí, a partir del dia 13 de febrer, i comptarà amb formadors especialitzats que abordaran aquesta disciplina des de diferents línies temàtiques. Us hi podeu inscriure fins el dia 3 de febrer.

La inscripció al seminari dona dret a l'assistència presencial a les cinc sessions i a obtenir un certificat de participació. 

Ens ha deixat Jordi Fàbregas, baluard de la música tradicional

El passat 21 de gener vam conèixer la mort, amb 69 anys, de Jordi Fàbregas, músic, compositor i activista cultural, fundador del Festival i el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT).

Banda Sonora Vital, Premi Creu Roja a la tecnologia humanitària

El projecte Banda Sonora Vital, coordinat pel professor Perfecto Herrera, membre del departament de Sonologia, i per l'exprofessora de l'ESMUC, Emilia Gómez, i pertanyents al Grup de Recerca en Tecnologia Musical de la UPF, ha estat reconegut amb el Premi Creu Roja a la Tecnologia Humanitària. Aquesta eina tecnològica, basada en web interactiva, tracta de recuperar la memòria musical de les persones amb Alzheimer. L’Escola forma part de les entitats col·laboradores d’aquesta iniciativa.

Josep Maria Mestres Quadreny, la pèrdua d’un referent de la composició

El passat 18 de gener ens va deixar, als 91 anys, Josep Maria Mestres Quadreny, compositor manresà, i una referència de l’avantguarda musical del segle XX.

A Josep Mestres Quadreny el recordarem com a compositor, escriptor, activista cultural i editor musical, i un dels renovadors i divulgadors més destacats de la música contemporània de l’Estat. La seva música és una renovació constant de la sonoritat i la incorporació de tècniques innovadores, en la composició i en la instrumentació.

Premis i reconeixements a estudiants i graduats de l’ESMUC

Aquesta última part de l’any, diferents estudiants i graduats de l’Escola Superior de Música de Catalunya han estat reconeguts amb diferents premis. Els estudiants Lucía Fumero i el Kukundé Quintet, integrat per Àlex DuatoDavid MuñozEduardo CabelloLluís Pérez i Vicente López han rebut els guardons del Concurs Joventuts Musicals d’Espanya en la modalitat de Jazz. L’estudiant Emma Stratton ha aconseguit el segon premi del 16è Concurs Internacional de Música de les Corts i els alumni Esther Pinyol i Ferran Carceller, han aconseguit el primer premi del concurs “The night in Madrid International Music festival-competition”. També l'estudiant Núria Casas Coll ha guanyat la beca "Josep Maria Bernat".